Daglig verksamhet

Daglig verksamhet

Är Du intresserad av en daglig verksamhet eller korttidsvistelse för unga vuxna med ASD/högfungerande autism?

Daglig verksamhet

Vår nystartade LSS-verksamhet med namnet ”i ateljén” finns i nyrenoverade lokaler i Abrahamsberg. Verksamheten passar dig som tycker om kreativt skapande och kanske behöver en paus efter gymnasiet innan du studerar vidare eller söker dig ut i arbetslivet. Det finns även utrymme för att arbeta med arbetsprover – för dig som vill söka till konstskola.

På plats i ateljén finns hantverkspedagog och ateljépersonal, som stöttar dig i din konstnärliga utveckling. Upplägget består av inspirerande workshops där du får möjlighet att prova på nya material och tekniker, varvat med individuellt skapande. i ateljéns dagliga verksamhet bygger på tydlighet, kommunikation och individanpassning. Som deltagare ansöker om en begränsad tidsperiod, vanligtvis ett år. Det ingår alltid en provperiod på två veckor, för att du ska ha möjlighet att känna efter ifall verksamheten passar just Dig. Läs mer här.

Välkommen med din ansökan till i ateljén.
Blankett hittar du här.

Korttidsvistelse

Ingridskolans korttidsvistelse är beläget på Adelsö i Ekerö kommun. Vi har tre fina hus belägna på en lugn återvändsgata ca 10 minuters promenad från Adelsö färjeläger. Tillvaron här ger eleverna tillfälle till äventyr, natur och ett lugn som är välbehövligt för alla.

Utöver den enorma naturrikedom som verksamheten vilar på är detta även ett tillfälle för var och en att träna sig i självständighet genom det ansvar man delar med bland annat matlagning, hushållssysslor och personlig omvårdnad. Dagarna detaljplaneras av personal och deltagare tillsammans.

Majoriteten av personalen är från Ingridskolans ordinarie skol- och fritidsverksamhet och har därigenom god kännedom om eleverna.
Läs mer här.

Välkommen med din ansökan till korttidsvistelse.
Blankett hittar du här.